Het private reddingsschip Aquarius heeft na vijf dagen wachten zondagvoormiddag 58 migranten nabij Malta overdragen aan de Maltese kustwacht. De transfer gebeurde in internationale wateren. Dat bevestigde een woordvoerster van de ngo SOS Méditerranée, die samen met hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen het schip uitbaat.

Het schip wachtte sinds dinsdag bij Malta op een mogelijkheid om de migranten te kunnen overdragen. Slecht weer had echter vertraging veroorzaakt. De migranten zullen worden verdeeld over vier Europese landen: Portugal, Spanje, Frankrijk en Duitsland.

De 58 opvarenden waren gered tussen 20 en 23 september, voor de kust van Libië. De Aquarius was nog het enige reddingsschip in het centrale deel van de Middellandse Zee. Zaterdag kondigde de Spaanse ngo Proactiva Open Arms aan opnieuw migranten tussen Italië en Libië te zullen redden.

Het private reddingsschip Aquarius heeft na vijf dagen wachten zondagvoormiddag 58 migranten nabij Malta overdragen aan de Maltese kustwacht. De transfer gebeurde in internationale wateren. Dat bevestigde een woordvoerster van de ngo SOS Méditerranée, die samen met hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen het schip uitbaat.Het schip wachtte sinds dinsdag bij Malta op een mogelijkheid om de migranten te kunnen overdragen. Slecht weer had echter vertraging veroorzaakt. De migranten zullen worden verdeeld over vier Europese landen: Portugal, Spanje, Frankrijk en Duitsland.De 58 opvarenden waren gered tussen 20 en 23 september, voor de kust van Libië. De Aquarius was nog het enige reddingsschip in het centrale deel van de Middellandse Zee. Zaterdag kondigde de Spaanse ngo Proactiva Open Arms aan opnieuw migranten tussen Italië en Libië te zullen redden.