Daarmee was het het meest bekeken debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten ooit.

Op gezag van eerste data van het Nielsen Institute gewaagt nieuwszender CNN van een gemiddelde van 81,4 miljoen televisiekijkers. Nielsen houdt evenwel geen rekening met kijkers in bars of op feestjes, en liet bepaalde zenders zoals de publieke zenders PBS en C-SPAN buiten beschouwing. Naar PBS hebben volgens een schatting van CNN gemiddeld 3 miljoen mensen gekeken.

Reagan-Carter

Bovenop de televisiekijkers kwamen nog vele miljoenen die het debat via livestream op het internet of Facebook volgden. De videowebsite YouTube gewaagt van 2,5 miljoen kijkers via het eigen kanaal.

Ook opmerkelijk: doorgaans kalft het aantal kijkers na een halfuur af, maar dit keer bleef het vrij stabiel.

De vorige recordhouder was het enige duel in 1980 tussen de Democraat Jimmy Carter, die toen het Witte Huis bewoonde, en zijn Republikeinse uitdager Ronald Reagan. Toen keken 80,6 miljoen mensen. Toen waren er wel tientallen miljoenen Amerikanen minder.

De drie debatten tussen president Barack Obama en zijn uitdager Mitt Romney haalden in 2012 een gemiddelde van 67 miljoen kijkers.

Voor het debat van maandag waren 100 miljoen kijkers in het vooruitzicht gesteld. Dat zou in de buurt gekomen zijn van de meest bekeken programma's aller tijden. Men bleef daar, zelfs als de online-kijkers meegeteld worden, allicht een eindje onder.

(Belga/RR)

Daarmee was het het meest bekeken debat tussen Amerikaanse presidentskandidaten ooit. Op gezag van eerste data van het Nielsen Institute gewaagt nieuwszender CNN van een gemiddelde van 81,4 miljoen televisiekijkers. Nielsen houdt evenwel geen rekening met kijkers in bars of op feestjes, en liet bepaalde zenders zoals de publieke zenders PBS en C-SPAN buiten beschouwing. Naar PBS hebben volgens een schatting van CNN gemiddeld 3 miljoen mensen gekeken.Bovenop de televisiekijkers kwamen nog vele miljoenen die het debat via livestream op het internet of Facebook volgden. De videowebsite YouTube gewaagt van 2,5 miljoen kijkers via het eigen kanaal. Ook opmerkelijk: doorgaans kalft het aantal kijkers na een halfuur af, maar dit keer bleef het vrij stabiel. De vorige recordhouder was het enige duel in 1980 tussen de Democraat Jimmy Carter, die toen het Witte Huis bewoonde, en zijn Republikeinse uitdager Ronald Reagan. Toen keken 80,6 miljoen mensen. Toen waren er wel tientallen miljoenen Amerikanen minder.De drie debatten tussen president Barack Obama en zijn uitdager Mitt Romney haalden in 2012 een gemiddelde van 67 miljoen kijkers.Voor het debat van maandag waren 100 miljoen kijkers in het vooruitzicht gesteld. Dat zou in de buurt gekomen zijn van de meest bekeken programma's aller tijden. Men bleef daar, zelfs als de online-kijkers meegeteld worden, allicht een eindje onder.(Belga/RR)