De file werd geregistreerd met camera's in de straten. De ergste verkeersdrukte vond plaats omstreeks 19 uur plaatselijke tijd. Oorzaak was niet alleen het vrijdagavondverkeer, maar ook regen en het feit dat heel wat verkeerslichten waren uitgevallen.

De metropool met meer dan 11 miljoen inwoners telt in totaal zo'n 17.000 kilometer wegen. Daarvan is 850 kilometer uitgerust met camera's. Zo'n 40 procent van al deze wegen zat vrijdagavond vast.

De vorige recordfile dateert van 14 november vorig jaar. Die had een lengte van 309 kilometer.

In São Paulo gaat op 12 juni het WK voetbal van Start. (Belga/TV)

De file werd geregistreerd met camera's in de straten. De ergste verkeersdrukte vond plaats omstreeks 19 uur plaatselijke tijd. Oorzaak was niet alleen het vrijdagavondverkeer, maar ook regen en het feit dat heel wat verkeerslichten waren uitgevallen. De metropool met meer dan 11 miljoen inwoners telt in totaal zo'n 17.000 kilometer wegen. Daarvan is 850 kilometer uitgerust met camera's. Zo'n 40 procent van al deze wegen zat vrijdagavond vast.De vorige recordfile dateert van 14 november vorig jaar. Die had een lengte van 309 kilometer.In São Paulo gaat op 12 juni het WK voetbal van Start. (Belga/TV)