Dat blijkt uit projecties van quasi volledige resultaten die de televisiezenders maandagavond hebben verspreid.

Dankzij een sterke prestatie van coalitiepartner Lega Nord won centrumrechts in zes regio's, waarvan er vier onder controle van de linkse oppositie waren, namelijk Piëmont (Turijn), Lazio (Rome), Campanië (Napels) en Calabrië (Catanzaro). Lega Nord won ook in Venetië en Lombardije (Milaan).

De verkiezingen vonden plaats in 13 van de 20 Italiaanse regio's. De linkerzijde behield de macht over zeven regio's, waaronder de rode bastions Emilia-Romagna (Bologna) en Toscane (Firenze).

Lage opkomst

Het kamp-Berlusconi doet het beter dan de peilingen deden verwachten. "Tussentijdse verkiezingen worden vaak aangegrepen om de regering een waarschuwing te geven, maar de Italianen hebben besloten de regering te belonen in tijden van crisis", zei regeringswoordvoerder Paolo Bonaiuti.

Met een opkomst van 64,2 procent was de opkomst voor de regionale stembusgang aan de lage kant.

Dat blijkt uit projecties van quasi volledige resultaten die de televisiezenders maandagavond hebben verspreid. Dankzij een sterke prestatie van coalitiepartner Lega Nord won centrumrechts in zes regio's, waarvan er vier onder controle van de linkse oppositie waren, namelijk Piëmont (Turijn), Lazio (Rome), Campanië (Napels) en Calabrië (Catanzaro). Lega Nord won ook in Venetië en Lombardije (Milaan). De verkiezingen vonden plaats in 13 van de 20 Italiaanse regio's. De linkerzijde behield de macht over zeven regio's, waaronder de rode bastions Emilia-Romagna (Bologna) en Toscane (Firenze). Lage opkomst Het kamp-Berlusconi doet het beter dan de peilingen deden verwachten. "Tussentijdse verkiezingen worden vaak aangegrepen om de regering een waarschuwing te geven, maar de Italianen hebben besloten de regering te belonen in tijden van crisis", zei regeringswoordvoerder Paolo Bonaiuti. Met een opkomst van 64,2 procent was de opkomst voor de regionale stembusgang aan de lage kant.