Het gaat om financiële steun van het Zwitsers reclamebureau Goal AG voor huidig federaal AfD-voorzitter Jörg Meuthen en federaal bestuurslid Guido Reil tijdens de verkiezingscampagnes van 2016 in Baden-Württemberg en van 2017 in Noord-Rijnland-Westfalen. Beiden zijn de topkandidaten van de AfD voor de komende Europese verkiezingen eind mei. De AfD heeft al reserves aangelegd voor de dreigende boetes.

Die Alternative für Deutschland werd in het voorjaar van 2013 opgericht. Ondertussen zetelt de partij in alle 16 Duitse deelstaatparlementen.

Het gaat om financiële steun van het Zwitsers reclamebureau Goal AG voor huidig federaal AfD-voorzitter Jörg Meuthen en federaal bestuurslid Guido Reil tijdens de verkiezingscampagnes van 2016 in Baden-Württemberg en van 2017 in Noord-Rijnland-Westfalen. Beiden zijn de topkandidaten van de AfD voor de komende Europese verkiezingen eind mei. De AfD heeft al reserves aangelegd voor de dreigende boetes. Die Alternative für Deutschland werd in het voorjaar van 2013 opgericht. Ondertussen zetelt de partij in alle 16 Duitse deelstaatparlementen.