De openbaar aanklager in Manhattan heeft boekhoudkantoor Mazars gedagvaard om inzage te krijgen in de persoonlijke en zakelijke belastingaangiftes van Trump van de afgelopen acht jaar. Trump beloofde tijdens de verkiezingscampagne van 2016 om zijn belastingaangiftes openbaar te maken, maar sinds hij president is, weigert hij steevast.

De openbaar aanklager in Manhattan voert een onderzoek naar de rol van de president en zijn entourage in het betalen van zwijggeld tijdens de verkiezingscampagne. Twee vrouwen zouden geld hebben gekregen om te zwijgen over hun vermeende affaires met Trump. De rechtbank vindt dat de president zijn immuniteit niet onbegrensd mag interpreteren. Als Trump de uitspraak niet kan uitstellen of omkeren, zal procureur Cyrus Vance dus snel over de gevraagde informatie kunnen beschikken. Volgens Amerikaanse media hebben Trumps advocaten al aangegeven dat ze in beroep zullen gaan.

Met de uitspraak komt er opnieuw een barst in de muur die Trump heeft opgetrokken rond zijn persoonlijke financiën. Twee rechters hadden eerder al in zijn nadeel geoordeeld in andere zaken, maar telkens ging de president in beroep. Nu de Democraten een formeel afzettingsonderzoek hebben aangekondigd, is de inzet van de juridische strijd voor de president nog groter geworden.

Trump heeft in beroep tijdelijk uitstel verkregen van de vrijgave van belastinggevens. Een lagere rechtbank had eerst geoordeeld dat de president zijn boekhouders niet mocht tegenhouden om belastingaangiftes en andere financiële documenten door te spelen in het kader van een onderzoek naar zwijggeld betaald tijdens de presidentscampagne.

De openbaar aanklager in Manhattan heeft boekhoudkantoor Mazars gedagvaard om inzage te krijgen in de persoonlijke en zakelijke belastingaangiftes van Trump van de afgelopen acht jaar. Trump beloofde tijdens de verkiezingscampagne van 2016 om zijn belastingaangiftes openbaar te maken, maar sinds hij president is, weigert hij steevast. De openbaar aanklager in Manhattan voert een onderzoek naar de rol van de president en zijn entourage in het betalen van zwijggeld tijdens de verkiezingscampagne. Twee vrouwen zouden geld hebben gekregen om te zwijgen over hun vermeende affaires met Trump. De rechtbank vindt dat de president zijn immuniteit niet onbegrensd mag interpreteren. Als Trump de uitspraak niet kan uitstellen of omkeren, zal procureur Cyrus Vance dus snel over de gevraagde informatie kunnen beschikken. Volgens Amerikaanse media hebben Trumps advocaten al aangegeven dat ze in beroep zullen gaan. Met de uitspraak komt er opnieuw een barst in de muur die Trump heeft opgetrokken rond zijn persoonlijke financiën. Twee rechters hadden eerder al in zijn nadeel geoordeeld in andere zaken, maar telkens ging de president in beroep. Nu de Democraten een formeel afzettingsonderzoek hebben aangekondigd, is de inzet van de juridische strijd voor de president nog groter geworden.Trump heeft in beroep tijdelijk uitstel verkregen van de vrijgave van belastinggevens. Een lagere rechtbank had eerst geoordeeld dat de president zijn boekhouders niet mocht tegenhouden om belastingaangiftes en andere financiële documenten door te spelen in het kader van een onderzoek naar zwijggeld betaald tijdens de presidentscampagne.