Nadat het president Donald Trump niet lukte om plannen voor de bouw van een muur aan de zuidgrens door het Congres te krijgen, besloot hij om 3,6 miljard dollar uit de begroting van het leger in te zetten voor de aanleg van bijna 300 kilometer aan hekwerk van staal. Trump riep een nationale noodtoestand uit om het geld te kunnen omleiden.

De Texaanse gemeente El Paso stapte samen met een mensenrechtenorganisatie naar de rechter om de bouw van de muur te blokkeren. De rechtbank besloot dinsdag dat Trump het geld inderdaad niet aan een grensmuur mag uitgeven, omdat het Congres het geld had toegewezen voor militair gebruik. Dat meldt The Washington Post.

In totaal wil de regering-Trump bijna 10 miljard dollar uitgeven aan de bouw van de grensmuur. De rechtszaak heeft geen invloed op de overige tweederde van dat budget,

Naar verwachting zal de federale overheid in beroep gaan tegen de beslissing van de Texaanse rechtbank.

Nadat het president Donald Trump niet lukte om plannen voor de bouw van een muur aan de zuidgrens door het Congres te krijgen, besloot hij om 3,6 miljard dollar uit de begroting van het leger in te zetten voor de aanleg van bijna 300 kilometer aan hekwerk van staal. Trump riep een nationale noodtoestand uit om het geld te kunnen omleiden.De Texaanse gemeente El Paso stapte samen met een mensenrechtenorganisatie naar de rechter om de bouw van de muur te blokkeren. De rechtbank besloot dinsdag dat Trump het geld inderdaad niet aan een grensmuur mag uitgeven, omdat het Congres het geld had toegewezen voor militair gebruik. Dat meldt The Washington Post.In totaal wil de regering-Trump bijna 10 miljard dollar uitgeven aan de bouw van de grensmuur. De rechtszaak heeft geen invloed op de overige tweederde van dat budget,Naar verwachting zal de federale overheid in beroep gaan tegen de beslissing van de Texaanse rechtbank.