Rebellen bevrijden 20.000 gevangenen

© Reuters

Libische rebellen hebben naar eigen zeggen bij het binnendringen van de hoofdstad Tripoli ongeveer 20.000 gevangenen bevrijd.

Dat zou afgelopen woensdag gebeurd zijn in het stadsdeel Abu Salim. Ook vier Italiaanse journalisten die woensdag waren ontvoerd, zijn vrijgelaten. De vier journalisten, onder wie van de Corriere della Sera, waren met de wagen op weg van Zawiyah, op 40 kilometer van de Libische hoofdstad, naar Tripoli, toen een groep Khaddafi-getrouwe strijders hun voertuig tegenhield en hun chauffeur doodde. Ze werden daarna overgebracht naar een huis in Tripoli

In verschillende delen van Libië wordt er nog steeds hevig gevochten. Zo leveren rebellen en troepen loyaal aan kolonel Muammar Khaddafi strijd om twee kleine steden in het noordwesten van het land.

De door de rebellen gecontroleerde stad Zuwara werd door regeringstroepen onder vuur genomen, zo melden inwoners. In Adschajlat, zo’n 40 kilometer ten oosten van Zuwara, verzetten troepen van Khaddafi en inwoners zich tegen de opmars van de rebellen. De stad was de afgelopen maanden het toneel van pro-Khaddafiprotesten. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content