De Servische minister van Justitie, Snezana Malovic, heeft dinsdag bevestigd dat Ratko Mladic is uitgeleverd aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. "Ratko Mladic is uitgeleverd aan Den Haag Hij zit in het vliegtuig naar Den Haag", zei de bewindsvrouwe aan de pers in Belgrado. Volgens plaatselijke televisiestations steeg het vliegtuig tijdens de uitlatingen van de minister op, met als bestemming Nederland.

Een functionaris van het VN-Tribunaal in Den Haag zei aan het Duitse persbureau DPA dat na de aankomst van Mladic "zonder verwijl" een eerste verschijning voor de rechter wordt gepland. Volgens het Nederlandse RTL-Nieuws zou Mladic om 20.00 uur in Den Haag zijn.

De rechtbank had het beroep van de vroegere Bosnisch-Servische generaal pas dinsdagochtend ontvangen en deze namiddag verworpen. De rechters hadden drie dagen de tijd om het te aanvaarden of te verwerpen, maar namen dus al na enkele uren hun beslissing.

Mladic werd donderdag aangehouden in het noorden van Servië. Hij wordt beschuldigd van volkerenmoord, misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische burgeroorlog (1992-1995). Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf. (Belga/KVDA/EE)

De Servische minister van Justitie, Snezana Malovic, heeft dinsdag bevestigd dat Ratko Mladic is uitgeleverd aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag. "Ratko Mladic is uitgeleverd aan Den Haag Hij zit in het vliegtuig naar Den Haag", zei de bewindsvrouwe aan de pers in Belgrado. Volgens plaatselijke televisiestations steeg het vliegtuig tijdens de uitlatingen van de minister op, met als bestemming Nederland. Een functionaris van het VN-Tribunaal in Den Haag zei aan het Duitse persbureau DPA dat na de aankomst van Mladic "zonder verwijl" een eerste verschijning voor de rechter wordt gepland. Volgens het Nederlandse RTL-Nieuws zou Mladic om 20.00 uur in Den Haag zijn. De rechtbank had het beroep van de vroegere Bosnisch-Servische generaal pas dinsdagochtend ontvangen en deze namiddag verworpen. De rechters hadden drie dagen de tijd om het te aanvaarden of te verwerpen, maar namen dus al na enkele uren hun beslissing. Mladic werd donderdag aangehouden in het noorden van Servië. Hij wordt beschuldigd van volkerenmoord, misdaden tegen de mensheid en oorlogsmisdaden tijdens de Bosnische burgeroorlog (1992-1995). Hij riskeert een levenslange gevangenisstraf. (Belga/KVDA/EE)