Het Democratische parlementslid Rashida Tlaib weigert om haar grootmoeder te bezoeken op de Westelijke Jordaanoever, in de bezette Palestijnse gebieden, vanwaar ze afkomstig is. In een tweet vrijdag wijst ze naar de 'onderdrukkende omstandigheden' en het 'racistische beleid' van Israël.

'Ik heb beslist dat mijn grootmoeder bezoeken in deze onderdrukkende omstandigheden ingaat tegen alles waarin ik geloof - strijden tegen racisme, onderdrukking en rechtvaardigheid', tweette Rashida Tlaib.

Israël had eerder op de dag Tlaib de toegang tot het land toegelaten 'voor een humanitair bezoek aan haar grootmoeder'. In eerste instantie was die toegang nog geweigerd vanwege haar steun aan een boycotcampagne tegen de Israëlische staat.

Rashida Tlaib (43) zetelt sinds januari 2019 in het Huis van Afgevaardigden. Ze is het eerste Congreslid in de VS van Palestijnse origine. Ook is ze een van de eerste twee moslimvrouwen in het parlement. 'Toen ik won, gaf ik het Palestijnse volk de hoop dat iemand eindelijk de waarheid zou zeggen over de onmenselijke omstandigheden. Ik kan niet toelaten dat de staat Israël dat lichtpunt wegneemt door mij te vernederen en dat ze de liefde voor mijn grootmoeder gebruikt om me te laten buigen voor hun onderdrukkende en racistische beleid', schreef ze. 'Mijn grootmoeder wou vijgen pukken met mij. Ik stortte in toen ik dit las en maak me elke dag opnieuw zorgen sinds ik gewonnen heb over de veiligheid van mijn familie', schreef Tlaib.

Ze retweette daarbij een artikel over de ontgoocheling bij haar familie toen Israël haar een eerste keer weigerde om het land binnen te komen.

Het Democratische parlementslid Rashida Tlaib weigert om haar grootmoeder te bezoeken op de Westelijke Jordaanoever, in de bezette Palestijnse gebieden, vanwaar ze afkomstig is. In een tweet vrijdag wijst ze naar de 'onderdrukkende omstandigheden' en het 'racistische beleid' van Israël.'Ik heb beslist dat mijn grootmoeder bezoeken in deze onderdrukkende omstandigheden ingaat tegen alles waarin ik geloof - strijden tegen racisme, onderdrukking en rechtvaardigheid', tweette Rashida Tlaib. Israël had eerder op de dag Tlaib de toegang tot het land toegelaten 'voor een humanitair bezoek aan haar grootmoeder'. In eerste instantie was die toegang nog geweigerd vanwege haar steun aan een boycotcampagne tegen de Israëlische staat. Rashida Tlaib (43) zetelt sinds januari 2019 in het Huis van Afgevaardigden. Ze is het eerste Congreslid in de VS van Palestijnse origine. Ook is ze een van de eerste twee moslimvrouwen in het parlement. 'Toen ik won, gaf ik het Palestijnse volk de hoop dat iemand eindelijk de waarheid zou zeggen over de onmenselijke omstandigheden. Ik kan niet toelaten dat de staat Israël dat lichtpunt wegneemt door mij te vernederen en dat ze de liefde voor mijn grootmoeder gebruikt om me te laten buigen voor hun onderdrukkende en racistische beleid', schreef ze. 'Mijn grootmoeder wou vijgen pukken met mij. Ik stortte in toen ik dit las en maak me elke dag opnieuw zorgen sinds ik gewonnen heb over de veiligheid van mijn familie', schreef Tlaib. Ze retweette daarbij een artikel over de ontgoocheling bij haar familie toen Israël haar een eerste keer weigerde om het land binnen te komen.