Verschillende metrostellen van lijn 12 zijn maandagavond enkele meters omlaag gestort, zo is op video's op sociale media te zien. De instorting gebeurde dicht bij het metrostation Olivos. Volgens officiële gegevens vervoert de metro in de Mexicaanse hoofdstad dagelijks ongeveer 4,5 miljoen passagiers.

Onder het ingestorte deel van de brug reden auto's.

Reddingswerkers haalden passagiers met een ladder uit de metrostellen die van de brug omlaag hangen.

Volgens de burgemeester moesten de reddingswerkzaamheden onderbroken worden door de onstabiele situatie van de metrotrein.

Lokale media meldden dat omwonenden al jaren schade aan pijlers van het traject van de metrolijn hadden aangeklaagd.

Er waren beschuldigingen van corruptie bij de aanleg van lijn 12.

In 2014, kort na de ingebruikname van de metrolijn, moest die al opnieuw dicht voor maandenlange herstellingen.

Verschillende metrostellen van lijn 12 zijn maandagavond enkele meters omlaag gestort, zo is op video's op sociale media te zien. De instorting gebeurde dicht bij het metrostation Olivos. Volgens officiële gegevens vervoert de metro in de Mexicaanse hoofdstad dagelijks ongeveer 4,5 miljoen passagiers. Onder het ingestorte deel van de brug reden auto's. Reddingswerkers haalden passagiers met een ladder uit de metrostellen die van de brug omlaag hangen. Volgens de burgemeester moesten de reddingswerkzaamheden onderbroken worden door de onstabiele situatie van de metrotrein. Lokale media meldden dat omwonenden al jaren schade aan pijlers van het traject van de metrolijn hadden aangeklaagd. Er waren beschuldigingen van corruptie bij de aanleg van lijn 12. In 2014, kort na de ingebruikname van de metrolijn, moest die al opnieuw dicht voor maandenlange herstellingen.