Dat meldt de Cubaanse staatstelevisie.

Ramon, die ook bekend stond als "Mongo", was de tweede van zeven kinderen in de Castro-familie, en de oudste van de broers. Hij was 2 jaar ouder dan Fidel en 7 jaar ouder dan Raul, de huidige president van Cuba.

Ramon toonde in zijn jonge jaren weinig belangstelling voor politiek. Hij studeerde landbouwkunde, en had de bedoeling op de familieboerderij te werken.

Hij nam geen deel aan de guerrilla van Fidel, maar hij zou wel logistieke steun hebben gegeven.

'Socialistische heiligen'

Na de revolutie werd hij een sleutelfiguur in de landbouwhervormingen. Hij werd specialist veeteelt.

In tegenstelling tot zijn broers droeg hij geen uniform.

In zijn latere jaren groeide hij een witte baard.

"Ik gelijk niet op Fidel", placht hij te zeggen over zijn recente baard: "Hij gelijkt op mij aangezien ik de oudste ben". Toen Fidel in 2006 om gezondheidsredenen moest terugtreden, voorspelde hij een genezing, bij gratie van "de socialistische heiligen".

In 2012 overleed het oudste kind van de familie, Angela. Zij was toen 88.

(Belga/RR)

Dat meldt de Cubaanse staatstelevisie.Ramon, die ook bekend stond als "Mongo", was de tweede van zeven kinderen in de Castro-familie, en de oudste van de broers. Hij was 2 jaar ouder dan Fidel en 7 jaar ouder dan Raul, de huidige president van Cuba.Ramon toonde in zijn jonge jaren weinig belangstelling voor politiek. Hij studeerde landbouwkunde, en had de bedoeling op de familieboerderij te werken.Hij nam geen deel aan de guerrilla van Fidel, maar hij zou wel logistieke steun hebben gegeven.Na de revolutie werd hij een sleutelfiguur in de landbouwhervormingen. Hij werd specialist veeteelt.In tegenstelling tot zijn broers droeg hij geen uniform. In zijn latere jaren groeide hij een witte baard. "Ik gelijk niet op Fidel", placht hij te zeggen over zijn recente baard: "Hij gelijkt op mij aangezien ik de oudste ben". Toen Fidel in 2006 om gezondheidsredenen moest terugtreden, voorspelde hij een genezing, bij gratie van "de socialistische heiligen". In 2012 overleed het oudste kind van de familie, Angela. Zij was toen 88. (Belga/RR)