Het parlement is vandaag/woensdag en donderdag in plenaire vergadering bijeen in Brussel. Bij de opening van de zitting deelde voorzitter Antonio Tajani mee dat Packet per 22 november in functie is als nieuw lid van het Europees Parlement. Met zijn 28 jaar is hij meteen de jongste van alle 751 Europarlementariërs.

Packet, die in Tervuren woont, was bij de Europese verkiezingen van 2014 derde op de opvolgerslijst. Hij volgde een opleiding Digital Arts & Entertainment aan de Hogeschool West-Vlaanderen en was van 2013 tot 2015 voorzitter van Jong N-VA. Hij bleef daarna actief in de lokale jongerenwerking en werkte bij een softwarebedrijf in Vilvoorde. Die job heeft hij nu tijdelijk stopgezet.

Als opvolger van Sander Loones neemt Packet diens plaats in de commissie Economie en Monetaire Zaken in, hij wordt ook plaatsvervangend lid in de commissies Internationale Handel en Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken.

Packets Europese carrière start volgens hem op een belangrijk moment. 'Met de brexit verdwijnt er een belangrijke kritische stem in het Europees debat. Het is nu meer dan ooit belangrijk dat andere kritische stemmen, zoals die van de N-VA, gehoord worden en ik ben blij dat ik het team kan vervoegen. De EU moet echt enkel daar optreden waar ze Europese toegevoegde waarde creëert.'

Het parlement is vandaag/woensdag en donderdag in plenaire vergadering bijeen in Brussel. Bij de opening van de zitting deelde voorzitter Antonio Tajani mee dat Packet per 22 november in functie is als nieuw lid van het Europees Parlement. Met zijn 28 jaar is hij meteen de jongste van alle 751 Europarlementariërs. Packet, die in Tervuren woont, was bij de Europese verkiezingen van 2014 derde op de opvolgerslijst. Hij volgde een opleiding Digital Arts & Entertainment aan de Hogeschool West-Vlaanderen en was van 2013 tot 2015 voorzitter van Jong N-VA. Hij bleef daarna actief in de lokale jongerenwerking en werkte bij een softwarebedrijf in Vilvoorde. Die job heeft hij nu tijdelijk stopgezet. Als opvolger van Sander Loones neemt Packet diens plaats in de commissie Economie en Monetaire Zaken in, hij wordt ook plaatsvervangend lid in de commissies Internationale Handel en Burgerlijke vrijheden, Justitie en Binnenlandse Zaken. Packets Europese carrière start volgens hem op een belangrijk moment. 'Met de brexit verdwijnt er een belangrijke kritische stem in het Europees debat. Het is nu meer dan ooit belangrijk dat andere kritische stemmen, zoals die van de N-VA, gehoord worden en ik ben blij dat ik het team kan vervoegen. De EU moet echt enkel daar optreden waar ze Europese toegevoegde waarde creëert.'