Israël is donderdagochtend bestookt met twee Katjoesja-raketten. De projectielen werden waarschijnlijk afgeschoten door militanten uit de Sinaïwoestijn en landden in de zuid-Israëlische badplaats Eilat. Niemand raakte gewond.

Dat meldt de Israëlische krant Ha'aretz op zijn website. Het is de eerste keer in vijf jaar dat raketten op de badplaats worden afgevuurd.

Een van de Katjoesja-raketten kwam vlakbij de Jordaanse stad Akaba terecht en verwoeste een opslagruimte. De andere verdween voor de kust in het water.

In eerste instantie dacht Israël dat de Katjoesja's vanuit Jordanië werden afgeschoten. Een anonieme Jordaanse functionaris ontkent de geruchten. De Israëlische defensie en de Jordaanse veiligheidsdienst onderzoeken de zaak.

Waarschijnlijk zijn de raketten afgevuurd door militanten uit de Sinaï, het Egyptische schiereiland ten westen van Eilat. Egyptische bronnen zeggen echter dat het onmogelijk is dat de projectielen vanuit de Sinaï komen.

Ongeveer twee weken geleden gaf Israël een negatief reisadvies voor de Sinaï en drong er bij burgers op aan het Egyptische schiereiland onmiddellijk te verlaten. Er zouden bewijzen zijn voor ontvoering van Israëli's door terroristen.

Een aanval vanuit Jordanië op Israël komt zelden voor. In 2005 werd het zuiden van Israël beschoten vanuit het buurland. Een aan Al Qa'ida gelieerde groep zou daarachter zitten. Jordanië en Israël sloten in 1994 een vredesakkoord.

Israël is donderdagochtend bestookt met twee Katjoesja-raketten. De projectielen werden waarschijnlijk afgeschoten door militanten uit de Sinaïwoestijn en landden in de zuid-Israëlische badplaats Eilat. Niemand raakte gewond. Dat meldt de Israëlische krant Ha'aretz op zijn website. Het is de eerste keer in vijf jaar dat raketten op de badplaats worden afgevuurd. Een van de Katjoesja-raketten kwam vlakbij de Jordaanse stad Akaba terecht en verwoeste een opslagruimte. De andere verdween voor de kust in het water. In eerste instantie dacht Israël dat de Katjoesja's vanuit Jordanië werden afgeschoten. Een anonieme Jordaanse functionaris ontkent de geruchten. De Israëlische defensie en de Jordaanse veiligheidsdienst onderzoeken de zaak. Waarschijnlijk zijn de raketten afgevuurd door militanten uit de Sinaï, het Egyptische schiereiland ten westen van Eilat. Egyptische bronnen zeggen echter dat het onmogelijk is dat de projectielen vanuit de Sinaï komen. Ongeveer twee weken geleden gaf Israël een negatief reisadvies voor de Sinaï en drong er bij burgers op aan het Egyptische schiereiland onmiddellijk te verlaten. Er zouden bewijzen zijn voor ontvoering van Israëli's door terroristen. Een aanval vanuit Jordanië op Israël komt zelden voor. In 2005 werd het zuiden van Israël beschoten vanuit het buurland. Een aan Al Qa'ida gelieerde groep zou daarachter zitten. Jordanië en Israël sloten in 1994 een vredesakkoord.