Volgens het persbericht zijn de onderdelen, die 'wellicht afomstig zijn van een Buk grond-luchtraketsysteem', van groot belang voor het onderzoek. Ze kunnen mogelijk meer informatie geven over wie er betrokken is geweest bij de crash van MH17. De onderzoekers benadrukken dat er nog geen causaal verband gevonden is tussen de onderdelen en het neergestorte vliegtuig.

Het vliegtuig stortte in juli 2014 neer in een gebied dat door rebellen gecontroleerd werd. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, twee derde van de passagiers had de Nederlandse identiteit.

Oekraïne en westerse landen hebben pro-Russische opstandelingen ervan beschuldigd dat zij het vliegtuig neerhaalden, met een Buk grond-luchtraketsysteem dat ze van Rusland gekregen zouden hebben. Rusland en de opstandelingen ontkennen elke betrokkenheid en wijzen met een beschuldigende vinger naar het Oekraïense leger. (BBC/NSK)

Volgens het persbericht zijn de onderdelen, die 'wellicht afomstig zijn van een Buk grond-luchtraketsysteem', van groot belang voor het onderzoek. Ze kunnen mogelijk meer informatie geven over wie er betrokken is geweest bij de crash van MH17. De onderzoekers benadrukken dat er nog geen causaal verband gevonden is tussen de onderdelen en het neergestorte vliegtuig.Het vliegtuig stortte in juli 2014 neer in een gebied dat door rebellen gecontroleerd werd. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven, twee derde van de passagiers had de Nederlandse identiteit.Oekraïne en westerse landen hebben pro-Russische opstandelingen ervan beschuldigd dat zij het vliegtuig neerhaalden, met een Buk grond-luchtraketsysteem dat ze van Rusland gekregen zouden hebben. Rusland en de opstandelingen ontkennen elke betrokkenheid en wijzen met een beschuldigende vinger naar het Oekraïense leger. (BBC/NSK)