Dat meldt onder andere de krant Haaretz. De raket zou naar verluidt maandagochtend vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd.

Het Israëlische leger bevestigt dat het een lancering vanuit de Gazastrook had opgemerkt en deelde op Twitter beelden van een door een raketinslag vernielde woning.

In de regio ten noorden van Tel Aviv werd kort voordien ook een raketalarm geactiveerd. Omwonenden zouden volgens de krant ontploffingen hebben gesignaleerd.

De nieuwssite Israelnationalnews bericht dat zich onder de gewonden twee baby's bevinden, andere bronnen hebben het over een baby, een 3-jarig kind en een 12-jarig meisje. Er worden ook enkele mensen behandeld die in shock zijn.

Op 14 maart werd Tel Aviv voor het eerst sinds de Gaza-oorlog van 2014 door een Palestijnse raketaanval opgeschrikt. De Israëlische luchtmacht bombardeerde daarop zowat honderd Palestijnse doelwitten.

Ingekort

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu wordt maandagavond in het Witte Huis verwacht, waar hij ontvangen zal worden door de Amerikaanse president Donald Trump.

Netanyahu kondigde na het nieuws over de raketaanval aan dat hij zijn bezoek aan Washington zal inkorten en meteen na de ontmoeting met Trump zal terugkeren naar Israël.

Dat meldt onder andere de krant Haaretz. De raket zou naar verluidt maandagochtend vanuit de Gazastrook zijn afgevuurd.Het Israëlische leger bevestigt dat het een lancering vanuit de Gazastrook had opgemerkt en deelde op Twitter beelden van een door een raketinslag vernielde woning.In de regio ten noorden van Tel Aviv werd kort voordien ook een raketalarm geactiveerd. Omwonenden zouden volgens de krant ontploffingen hebben gesignaleerd. De nieuwssite Israelnationalnews bericht dat zich onder de gewonden twee baby's bevinden, andere bronnen hebben het over een baby, een 3-jarig kind en een 12-jarig meisje. Er worden ook enkele mensen behandeld die in shock zijn. Op 14 maart werd Tel Aviv voor het eerst sinds de Gaza-oorlog van 2014 door een Palestijnse raketaanval opgeschrikt. De Israëlische luchtmacht bombardeerde daarop zowat honderd Palestijnse doelwitten. De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu wordt maandagavond in het Witte Huis verwacht, waar hij ontvangen zal worden door de Amerikaanse president Donald Trump. Netanyahu kondigde na het nieuws over de raketaanval aan dat hij zijn bezoek aan Washington zal inkorten en meteen na de ontmoeting met Trump zal terugkeren naar Israël.