In West Point, een arme wijk van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia, werd een schooltje beroofd waar enkele mogelijke ebolapatiënten in quarantaine waren geplaatst, zo schrijft de krant The Independent.

De gewapende plunderaars, die geloven dat ebola een verzinsel is, namen onder meer medisch materiaal en met bloed bevlekte matrassen en lakens mee, wat ernstige gezondheidsrisico's inhoudt en mogelijk de hele regio kan besmetten, zo menen experts. In West Point wonen minstens 50.000 mensen. Het is niet geweten waar de ebolapatiënten zich bevinden.

Het Ministerie van Gezondheid had eerder bericht de hele wijk onder quarantaine te plaatsen. Zo wil de overheid verhinderen dat de inwoners naar andere gebieden trekken. 'We zullen levensmiddelen en andere goederen naar West Point brengen, voor de maatregel van kracht wordt', klonk het. Vele burgers reageerden woedend op de aankondiging omdat ze de hele epidemie als een schijnvertoning zien.

Het West-Afrikaanse Liberia is een van de landen dat het ergst door de epidemie is getroffen. Meer dan 400 mensen zijn daar al aan het virus gestorven, zo blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

In West Point, een arme wijk van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia, werd een schooltje beroofd waar enkele mogelijke ebolapatiënten in quarantaine waren geplaatst, zo schrijft de krant The Independent. De gewapende plunderaars, die geloven dat ebola een verzinsel is, namen onder meer medisch materiaal en met bloed bevlekte matrassen en lakens mee, wat ernstige gezondheidsrisico's inhoudt en mogelijk de hele regio kan besmetten, zo menen experts. In West Point wonen minstens 50.000 mensen. Het is niet geweten waar de ebolapatiënten zich bevinden.Het Ministerie van Gezondheid had eerder bericht de hele wijk onder quarantaine te plaatsen. Zo wil de overheid verhinderen dat de inwoners naar andere gebieden trekken. 'We zullen levensmiddelen en andere goederen naar West Point brengen, voor de maatregel van kracht wordt', klonk het. Vele burgers reageerden woedend op de aankondiging omdat ze de hele epidemie als een schijnvertoning zien. Het West-Afrikaanse Liberia is een van de landen dat het ergst door de epidemie is getroffen. Meer dan 400 mensen zijn daar al aan het virus gestorven, zo blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).