De FBI heeft in de zaak twee joodse geestelijken gearresteerd, schrijft de New York Times. Het zou gaan om de rabbijnen Martin Wolmark en Mendel Epstein, allebei uit het stadsdeel Brooklyn. Ze worden vervolgd voor ontvoering, mishandeling en een reeks andere aanklachten.

Binnen sommige joodse strekkingen kan een vrouw enkel uit de echt scheiden als ze daar van haar man toestemming voor krijgt. Dat moet met een speciaal document, een 'get'. Zo'n get krijgen van je man is echter niet altijd een vanzelfsprekende zaak. Beide rabbijnen waren dan ook bereid om te helpen, zij het tegen betaling van duizenden dollars.

Spierbundels

Wolmark en Epstein zetten religieuze rechtbanken op die het gebruik van geweld goedkeurden om weerspannige echtgenoten tot betere gedachten te brengen, schrijft de New York Times. Vervolgens stuurden ze twee spierbundels genaam 'Ariel' en 'Yaakov' op hen af. Die ontvoerden de mannen en folterden ze tot ze akkoord gingen met een echtscheiding.

"Je hebt speciale rabbijnen nodig die deze zaak aanpakken en tot een goed einde brengen", zei Wolmark aan de telefoon tegen een FBI-agente die zich voordeed als een ontevreden echtgenote. Voor hun diensten rekenden de rabbijnen een hoge prijs aan: 10.000 dollar voor het samenroepen van de religieuze rechtbank en 50.000 dollar voor de ontvoering zelf.

Voor hun folterpraktijken gebruikten de spierbundels niet alleen ouderwets handwerk, maar ook elektrische schokken. Om die toe te brengen, gebruikten ze instrumenten die normaal voor vee dienen.

De FBI heeft in de zaak twee joodse geestelijken gearresteerd, schrijft de New York Times. Het zou gaan om de rabbijnen Martin Wolmark en Mendel Epstein, allebei uit het stadsdeel Brooklyn. Ze worden vervolgd voor ontvoering, mishandeling en een reeks andere aanklachten. Binnen sommige joodse strekkingen kan een vrouw enkel uit de echt scheiden als ze daar van haar man toestemming voor krijgt. Dat moet met een speciaal document, een 'get'. Zo'n get krijgen van je man is echter niet altijd een vanzelfsprekende zaak. Beide rabbijnen waren dan ook bereid om te helpen, zij het tegen betaling van duizenden dollars.Wolmark en Epstein zetten religieuze rechtbanken op die het gebruik van geweld goedkeurden om weerspannige echtgenoten tot betere gedachten te brengen, schrijft de New York Times. Vervolgens stuurden ze twee spierbundels genaam 'Ariel' en 'Yaakov' op hen af. Die ontvoerden de mannen en folterden ze tot ze akkoord gingen met een echtscheiding."Je hebt speciale rabbijnen nodig die deze zaak aanpakken en tot een goed einde brengen", zei Wolmark aan de telefoon tegen een FBI-agente die zich voordeed als een ontevreden echtgenote. Voor hun diensten rekenden de rabbijnen een hoge prijs aan: 10.000 dollar voor het samenroepen van de religieuze rechtbank en 50.000 dollar voor de ontvoering zelf. Voor hun folterpraktijken gebruikten de spierbundels niet alleen ouderwets handwerk, maar ook elektrische schokken. Om die toe te brengen, gebruikten ze instrumenten die normaal voor vee dienen.