Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Doha meldde donderdag dat zijn ambassadeur in Teheran, twintig maanden nadat hij was teruggeroepen, naar de Iraanse hoofdstad zal terugkeren. De vier landen - behalve Egypte ook Saoedi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) - hadden in juni de banden met Qatar verbroken omdat het kleine, maar superrijke Qatar het terrorisme zou steunen, een beschuldiging die, indien waar, neerkomt op verwijten van pot en ketel.

De Saoedisch-Qatarese breuk kwam er, toevallig of niet, na een bezoek van VS-president Trump aan het fundamentalistische koninkrijk. Eén van de andere eisen is dat Qatar zijn in de Arabische wereld veelbekeken nieuwszender al-Jazeera sluit. In juli had Riyad nogmaals gedreigd dat Qatar zich 'nog meer problemen op de hals haalt' indien het de banden met Teheran weer aansnoert.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Doha meldde donderdag dat zijn ambassadeur in Teheran, twintig maanden nadat hij was teruggeroepen, naar de Iraanse hoofdstad zal terugkeren. De vier landen - behalve Egypte ook Saoedi-Arabië, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) - hadden in juni de banden met Qatar verbroken omdat het kleine, maar superrijke Qatar het terrorisme zou steunen, een beschuldiging die, indien waar, neerkomt op verwijten van pot en ketel. De Saoedisch-Qatarese breuk kwam er, toevallig of niet, na een bezoek van VS-president Trump aan het fundamentalistische koninkrijk. Eén van de andere eisen is dat Qatar zijn in de Arabische wereld veelbekeken nieuwszender al-Jazeera sluit. In juli had Riyad nogmaals gedreigd dat Qatar zich 'nog meer problemen op de hals haalt' indien het de banden met Teheran weer aansnoert.