Qatar bereid tot praten met andere Golfstaten

09/09/17 om 04:48 - Bijgewerkt om 04:48

Bron: Belga

De emir van Qatar is bereid om rond de tafel te gaan zitten met de leiders van de andere Arabische landen die hun diplomatieke betrekkingen met Qatar in juni hadden verbroken. Tamin bin Hamad al-Thani zat vrijdag al samen met de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman, meldt Arabische nieuwszender al-Arabiya.

Qatar bereid tot praten met andere Golfstaten

Doha in Qatar. © Reuters

De emir liet verstaan dat hij interesse heeft om te praten over de eisen van de vier buurlanden (Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte en Verenigde Arabische Emiraten) en daarbij rekening te zullen houden met de gevoeligheden van alle staten, bericht de zender.

Het regionale diplomatieke dispuut begon in juni toen de vier landen alle diplomatieke betrekkingen met Qatar verbraken omdat het olierijke land volgens hen de financiering van terreurorganisaties oogluikend toestaat.

De Amerikaanse president Donald Trump liet donderdag nog verstaan dat hij best de rol van bemiddelaar tussen de Arabische landen op zich wil nemen. Als dat het geval zou zijn, zou er 'snel een akkoord uitgewerkt zijn', liet Trump verstaan.

Onze partners