De emir liet verstaan dat hij interesse heeft om te praten over de eisen van de vier buurlanden (Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte en Verenigde Arabische Emiraten) en daarbij rekening te zullen houden met de gevoeligheden van alle staten, bericht de zender.

Het regionale diplomatieke dispuut begon in juni toen de vier landen alle diplomatieke betrekkingen met Qatar verbraken omdat het olierijke land volgens hen de financiering van terreurorganisaties oogluikend toestaat.

De Amerikaanse president Donald Trump liet donderdag nog verstaan dat hij best de rol van bemiddelaar tussen de Arabische landen op zich wil nemen. Als dat het geval zou zijn, zou er 'snel een akkoord uitgewerkt zijn', liet Trump verstaan.

De emir liet verstaan dat hij interesse heeft om te praten over de eisen van de vier buurlanden (Saoedi-Arabië, Bahrein, Egypte en Verenigde Arabische Emiraten) en daarbij rekening te zullen houden met de gevoeligheden van alle staten, bericht de zender. Het regionale diplomatieke dispuut begon in juni toen de vier landen alle diplomatieke betrekkingen met Qatar verbraken omdat het olierijke land volgens hen de financiering van terreurorganisaties oogluikend toestaat. De Amerikaanse president Donald Trump liet donderdag nog verstaan dat hij best de rol van bemiddelaar tussen de Arabische landen op zich wil nemen. Als dat het geval zou zijn, zou er 'snel een akkoord uitgewerkt zijn', liet Trump verstaan.