PVV’er ‘kotst’ op ‘antisemiet en homohater’ Filip Dewinter

Haags PVV-gemeenteraadslid Paul ter Linden heeft een woedende e-mail gestuurd aan Geert Wilders. Hij is woedend over de samenwerking die Wilders zoekt met het Vlaams Belang van Filip Dewinter.

In de PVV is rumoer ontstaan naar aanleiding van de e-mail, schrijft NRC Handelsblad. Wilders’ PVV wil voor de komende Europese verkiezingen gaan samenwerken met het Vlaams Belang.

Homohater

Ter Linden, zelf openlijk homoseksueel, noemt Vlaams Belang-leider Filip DeWinter in de e-mail “niet alleen antisemiet, ook notoire homohater.” De PVV verwijt gewoonlijk moslims dat ze tegen joden en homo’s te zijn.

De 23-jarige Ter Linden sluit zijn mail af met ‘Echt, ik kots op deze gek’.

Volgens Ter Linden zijn ‘nog zeker’ vijf PVV’ers ontzet over de samenwerking met het Vlaams Belang. “Voor mij is dit een hellend vlak. Nu werken we samen met een racist, straks ook nog met zwaar racistische partijen als De Gouden Dageraad in Griekenland of Ware Finnen”, zei de PVV’er aan de krant NRC Handelsblad.

Front National

Wilders bleef eerder ver van het Vlaams Belang, maar nadat hij Dewinter had gesproken kondigde hij vorige week aan met het Vlaams Belang te gaan samenwerken.

De partijen zouden samen met het Franse Front National willen optrekken in de Europese verkiezingen. De drie partijen zijn tegen de Europese Unie, de euro en immigratie. (Elsevier/Anna Vossers/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content