Twee weken geleden werd Pussy Riot-lid Nadia Tolokonnikova overgeplaatst naar een ander strafkamp. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. De Russische autoriteiten willen niet kwijt in welke gevangenis ze zich momenteel bevindt.

"Niemand weet iets van haar. Er is geen bewijs dat ze nog in leven is. Is ze ziek, of mishandeld? We weten het niet", zegt haar vader Andrey Tolokonnikov op verschillende Amerikaanse websites.

Rebels karakter

Volgens hem houden de Russische autoriteiten zijn dochter bewust verstopt. "Nadezjda staat nu eenmaal bekend om haar rebelse karakter." Eerder ging ze in hongerstaking om te protesteren tegen de mensonwaardige toestanden in de gevangenis. Bovendien doken er geregeld activisten op bij het strafkamp in Mordovia waar Tolokonnikova tot voor kort zat opgesloten.

Tolokonnikova en haar collega Maria Aljochina zitten een celstraf van twee jaar uit. Pussy Riot verstoorde in februari 2012 in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kathedraal in Moskou een mis tegen president Vladimir Poetin. (AVE)

Twee weken geleden werd Pussy Riot-lid Nadia Tolokonnikova overgeplaatst naar een ander strafkamp. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. De Russische autoriteiten willen niet kwijt in welke gevangenis ze zich momenteel bevindt. "Niemand weet iets van haar. Er is geen bewijs dat ze nog in leven is. Is ze ziek, of mishandeld? We weten het niet", zegt haar vader Andrey Tolokonnikov op verschillende Amerikaanse websites. Volgens hem houden de Russische autoriteiten zijn dochter bewust verstopt. "Nadezjda staat nu eenmaal bekend om haar rebelse karakter." Eerder ging ze in hongerstaking om te protesteren tegen de mensonwaardige toestanden in de gevangenis. Bovendien doken er geregeld activisten op bij het strafkamp in Mordovia waar Tolokonnikova tot voor kort zat opgesloten. Tolokonnikova en haar collega Maria Aljochina zitten een celstraf van twee jaar uit. Pussy Riot verstoorde in februari 2012 in de belangrijkste Russisch-orthodoxe kathedraal in Moskou een mis tegen president Vladimir Poetin. (AVE)