Pulitzerprijs naar journalisten achter Panama Papers

10/04/17 om 22:11 - Bijgewerkt om 22:25

Bron: Belga

De prestigieuze Pulitzerprijs gaat dit jaar naar het journalistencollectief ICIJ, voor hun werk in de publicatie van de Panama Papers.

Pulitzerprijs naar journalisten achter Panama Papers

Uit de Panama Papers bleek onder meer dat het Panamese advocatenkantoor Mossack Fonseca schermvennootschappen oprichtte voor vermogende klanten van over heel de wereld © AFP

Het internationaal consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ is bekroond met een Pulitzerprijs voor de zogenaamde 'Panama Papers'. Dat maakte de organisatie maandag bekend tijdens de uitreiking van de 101ste editie van de Amerikaanse journalistiekprijzen.

Aan de Panama Papers werkten meer dan 300 journalisten uit zes continenten samen om een tot dan toe geheim netwerk van wereldwijde belastingontduiking via belastingparadijzen aan het licht te brengen. Ook journalisten van Knack, De Tijd, Le Soir, en MO* Magazine werkten hieraan mee. Het ICIJ wint samen met de uitgever McClatchy en de Miami Herald in de category 'Explanatory Reporting'. Aan de Pulitzerprijs is een geldsom van 15.000 dollar verbonden.

Onze partners