Carles Puigdemont was de enige kandidaat voor het presidentschap van de Catalaanse regering. De nieuwe voorzitter van het Catalaanse parlement, Roger Torrent, maakte vandaag de kandidatuur bekend na overleg met leiders van de in het parlement vertegenwoordigde partijen.

Puigdemont zelf is van plan om vandaag in Kopenhagen aan een debat aan de universiteit van Kopenhagen deel te nemen onder de titel 'Catalonië en Europa op de tweesprong voor de democratie?'.

Het Spaanse parket vraagt dan weer om het Europees aanhoudingsbevel in Denemarken tegen de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont opnieuw te activeren.

Carles Puigdemont was de enige kandidaat voor het presidentschap van de Catalaanse regering. De nieuwe voorzitter van het Catalaanse parlement, Roger Torrent, maakte vandaag de kandidatuur bekend na overleg met leiders van de in het parlement vertegenwoordigde partijen.Puigdemont zelf is van plan om vandaag in Kopenhagen aan een debat aan de universiteit van Kopenhagen deel te nemen onder de titel 'Catalonië en Europa op de tweesprong voor de democratie?'.Het Spaanse parket vraagt dan weer om het Europees aanhoudingsbevel in Denemarken tegen de voormalige Catalaanse minister-president Carles Puigdemont opnieuw te activeren.