"Aan zij die in het park blijven, ik hou van jullie. (...) Alstublieft, geef het op. Ga naar huis om jullie gezin te omhelzen. Dit gevecht is nu ons gevecht voor de rechtbank", zo zei Bundy in een verklaring gepubliceerd door zijn advocaat Michael Arnold.

Ammon Bundy, 40 jaar oud, en zijn broer Ryan, 43, behoren tot de acht mensen die dinsdagavond gearresteerd werden bij een politie-actie waarbij één militielid om het leven kwam. In zijn verklaring brengt Bundy hulde aan de man, Robert 'Lavoy' Finicum, die nog niet formeel geïdentificeerd werd door de autoriteiten. Bundy noemt hem "de grootste patriot."

'Liever sterven'

De leider van de protestbeweging, die deel uitmaakt van een breder verzet tegen de federale regering in de VS, vraagt de autoriteiten om "de mensen het park te laten verlaten zonder vervolgd te worden". Maar die lijken dat niet van plan. Enkelen verklaarden aan journalisten ter plaatse dat ze bereid zijn om te sterven voor hun zaak.

De bezetting startte op 2 januari om een groep landbouwers die gronden van de overheid in brand hadden gestoken en daarvoor waren opgepakt, te steunen.

De Bundy's waren eerder met de overheid in conflict gekomen omdat ze hun vee in natuurparken lieten grazen.

(Belga/RR)

"Aan zij die in het park blijven, ik hou van jullie. (...) Alstublieft, geef het op. Ga naar huis om jullie gezin te omhelzen. Dit gevecht is nu ons gevecht voor de rechtbank", zo zei Bundy in een verklaring gepubliceerd door zijn advocaat Michael Arnold. Ammon Bundy, 40 jaar oud, en zijn broer Ryan, 43, behoren tot de acht mensen die dinsdagavond gearresteerd werden bij een politie-actie waarbij één militielid om het leven kwam. In zijn verklaring brengt Bundy hulde aan de man, Robert 'Lavoy' Finicum, die nog niet formeel geïdentificeerd werd door de autoriteiten. Bundy noemt hem "de grootste patriot." De leider van de protestbeweging, die deel uitmaakt van een breder verzet tegen de federale regering in de VS, vraagt de autoriteiten om "de mensen het park te laten verlaten zonder vervolgd te worden". Maar die lijken dat niet van plan. Enkelen verklaarden aan journalisten ter plaatse dat ze bereid zijn om te sterven voor hun zaak. De bezetting startte op 2 januari om een groep landbouwers die gronden van de overheid in brand hadden gestoken en daarvoor waren opgepakt, te steunen.De Bundy's waren eerder met de overheid in conflict gekomen omdat ze hun vee in natuurparken lieten grazen.(Belga/RR)