Dat is te zien op beelden van de Turkse televisieomroep. Erdogan, die terugkeerde van een vierdaagse reis door Noord-Afrika, zag hoe aanhangers met Turkse vlaggen zwaaiden. De duizenden mensen, die door regeringspartij AKP tot deze actie werden opgeroepen, scandeerden ook slogans als "wij zijn bereid voor jou te sterven, Tayyip."

Ondertussen komen tegenstanders van Erdogan al een week lang op straat om te protesteren tegen zijn bewind. Donderdag zijn weer tienduizenden manifestanten samengekomen op het Taksimplein, in het centrum van Istanboel, om het aftreden van de eerste minister te eisen.

Erdogan had in de Tunesische hoofdstad Tunis, de laatste etappeplaats van zijn rondreis door Noord-Afrika, nogmaals herhaald dat hij niet van plan is te buigen voor de protestbeweging in zijn land. (Belga/TV)

Dat is te zien op beelden van de Turkse televisieomroep. Erdogan, die terugkeerde van een vierdaagse reis door Noord-Afrika, zag hoe aanhangers met Turkse vlaggen zwaaiden. De duizenden mensen, die door regeringspartij AKP tot deze actie werden opgeroepen, scandeerden ook slogans als "wij zijn bereid voor jou te sterven, Tayyip." Ondertussen komen tegenstanders van Erdogan al een week lang op straat om te protesteren tegen zijn bewind. Donderdag zijn weer tienduizenden manifestanten samengekomen op het Taksimplein, in het centrum van Istanboel, om het aftreden van de eerste minister te eisen. Erdogan had in de Tunesische hoofdstad Tunis, de laatste etappeplaats van zijn rondreis door Noord-Afrika, nogmaals herhaald dat hij niet van plan is te buigen voor de protestbeweging in zijn land. (Belga/TV)