De deelnemers respecteerden wel de coronamaatregelen, door mondmaskers te dragen en twee meter afstand van elkaar te bewaren. Volgens een politiewoordvoerder namen honderden mensen deel aan het protest, de Israëlische media spreken van zo'n 2.000 deelnemers.

De manifestanten gaven gehoor aan een oproep van de zogenaamde 'Zwarte Vlaggen' op sociale media, om te protesteren tegen wat zij beschouwen als 'een regering van corruptie'. De democratie wordt volgens hen bedreigd, omdat de voor corruptie aangeklaagde Netanyahu aan het gerecht probeert te ontsnappen.

Ze zijn ook tegen de samenwerking tussen Netanyahu van het rechtse Likoed-blok en Gantz van de centristische alliantie Blauw-Wit. Na een politieke crisis van zestien maanden kondigden de twee politieke tegenstanders maandag aan dat ze samen een eenheidsregering gaan vormen, om de coronacrisis en de economische gevolgen ervan aan te pakken.

Israël heeft meer dan 15.000 bevestigde gevallen van het coronavirus, waarvan 199 mensen zijn overleden.

Het akkoord voorziet dat Netanyahu, wiens corruptieproces door de coronacrisis is uitgesteld, de eerste achttien maanden premier zal zijn. Daarna komt het premierschap in handen van Gantz.

De deelnemers respecteerden wel de coronamaatregelen, door mondmaskers te dragen en twee meter afstand van elkaar te bewaren. Volgens een politiewoordvoerder namen honderden mensen deel aan het protest, de Israëlische media spreken van zo'n 2.000 deelnemers. De manifestanten gaven gehoor aan een oproep van de zogenaamde 'Zwarte Vlaggen' op sociale media, om te protesteren tegen wat zij beschouwen als 'een regering van corruptie'. De democratie wordt volgens hen bedreigd, omdat de voor corruptie aangeklaagde Netanyahu aan het gerecht probeert te ontsnappen. Ze zijn ook tegen de samenwerking tussen Netanyahu van het rechtse Likoed-blok en Gantz van de centristische alliantie Blauw-Wit. Na een politieke crisis van zestien maanden kondigden de twee politieke tegenstanders maandag aan dat ze samen een eenheidsregering gaan vormen, om de coronacrisis en de economische gevolgen ervan aan te pakken. Israël heeft meer dan 15.000 bevestigde gevallen van het coronavirus, waarvan 199 mensen zijn overleden. Het akkoord voorziet dat Netanyahu, wiens corruptieproces door de coronacrisis is uitgesteld, de eerste achttien maanden premier zal zijn. Daarna komt het premierschap in handen van Gantz.