Mediator was een medicijn dat van 1976 tot 2009 als vermageringspil en als middel tegen diabetes verkocht werd. Het middel zou aan honderden mensen het leven hebben gekost. De voormalige nummer twee van de onderneming, Jean-Philippe Seta, is maandag veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel. Het bedrijf krijgt ook een boete van 2,7 miljoen euro.

Daarnaast krijgt ook het geneesmiddelenagentschap een boete van 303.000 euro "Hoewel ze al vele jaren kennis hadden van de risico's, (...) hebben ze nooit de nodige maatregelen genomen. De gebruikers van Mediator werden zo misleid", zo oordeelde de rechtbank. De farmaceutische groep werd wel vrijgesproken van oplichting.

Mediator was een medicijn dat van 1976 tot 2009 als vermageringspil en als middel tegen diabetes verkocht werd. Het middel zou aan honderden mensen het leven hebben gekost. De voormalige nummer twee van de onderneming, Jean-Philippe Seta, is maandag veroordeeld tot vier jaar cel met uitstel. Het bedrijf krijgt ook een boete van 2,7 miljoen euro. Daarnaast krijgt ook het geneesmiddelenagentschap een boete van 303.000 euro "Hoewel ze al vele jaren kennis hadden van de risico's, (...) hebben ze nooit de nodige maatregelen genomen. De gebruikers van Mediator werden zo misleid", zo oordeelde de rechtbank. De farmaceutische groep werd wel vrijgesproken van oplichting.