"Ik heb geen ontslag genomen. Ik ben ogenblikken geleden ontslagen", schreef Bharara op Twitter. "Procureur zijn van het zuidelijke district van de staat New York zal altijd de grootste eer in mijn beroepsleven zijn", voegde hij eraan toe.

Bharara (48) werd in 2009 door Barack Obama tot procureur benoemd. Het ministerie van Justitie verzocht vrijdag 46 federale procureurs die door Obama benoemd werden, ontslag te nemen. Zo'n verzoek is niet uitzonderlijk en strookt met de gebruiken bij een machtsoverdracht.

Maar de procureurs betreurden de abrupte manier waarop ze vernamen dat ze op uiterst korte termijn moesten opstappen. Bharara had Trump ontmoet enkele weken na diens zege bij de presidentsverkiezingen van 8 november. Trump zou hem toen gevraagd hebben om op post te blijven.

"Ik heb geen ontslag genomen. Ik ben ogenblikken geleden ontslagen", schreef Bharara op Twitter. "Procureur zijn van het zuidelijke district van de staat New York zal altijd de grootste eer in mijn beroepsleven zijn", voegde hij eraan toe.Bharara (48) werd in 2009 door Barack Obama tot procureur benoemd. Het ministerie van Justitie verzocht vrijdag 46 federale procureurs die door Obama benoemd werden, ontslag te nemen. Zo'n verzoek is niet uitzonderlijk en strookt met de gebruiken bij een machtsoverdracht. Maar de procureurs betreurden de abrupte manier waarop ze vernamen dat ze op uiterst korte termijn moesten opstappen. Bharara had Trump ontmoet enkele weken na diens zege bij de presidentsverkiezingen van 8 november. Trump zou hem toen gevraagd hebben om op post te blijven.