De copiloot van de Airbus van Germanwings die in de Franse Alpen is neergestort stond, voor hij zijn licentie als beroepspiloot kreeg, onder psychotherapeutische behandeling wegens zelfmoordneigingen, zo heeft de procureur van Düsseldorf gezegd.

Er zijn echter geen bewijzen dat Andreas Lubitz psychisch ziek was op de dag van de crash, aldus de procureur. Bij zijn laatste doktersbezoeken vormde hij geen gevaar voor zichzelf noch voor anderen, zo werd vastgesteld.

Geen tastbare bewijzen

Aanwijzingen voor een kwaal zijn in zijn medisch dossier niet terug te vinden. Ook zijn er geen tastbare bewijzen voor een aankondiging of een bekentenis voor een dergelijke daad in zijn woning of bij zijn ouders aangetroffen.

De 27-jarige Lubitsch wordt ervan verdacht de crash van een Airbus A320 opzettelijk veroorzaakt te hebben. Alle 150 mensen aan boord kwamen om. (Belga/AVE)

De copiloot van de Airbus van Germanwings die in de Franse Alpen is neergestort stond, voor hij zijn licentie als beroepspiloot kreeg, onder psychotherapeutische behandeling wegens zelfmoordneigingen, zo heeft de procureur van Düsseldorf gezegd.Er zijn echter geen bewijzen dat Andreas Lubitz psychisch ziek was op de dag van de crash, aldus de procureur. Bij zijn laatste doktersbezoeken vormde hij geen gevaar voor zichzelf noch voor anderen, zo werd vastgesteld. Aanwijzingen voor een kwaal zijn in zijn medisch dossier niet terug te vinden. Ook zijn er geen tastbare bewijzen voor een aankondiging of een bekentenis voor een dergelijke daad in zijn woning of bij zijn ouders aangetroffen. De 27-jarige Lubitsch wordt ervan verdacht de crash van een Airbus A320 opzettelijk veroorzaakt te hebben. Alle 150 mensen aan boord kwamen om. (Belga/AVE)