Op de eerste dag van de rechtszaak werd enkel het selectieproces voor de juryleden gestart. Het proces zelf, dat wellicht drie weken zal duren, begint woensdag. De vroegere woordvoerder van Al-Qaeda is het hoogstgeplaatste lid van de terreurgroep, dat sinds de aanvallen in New York en Washington van 11 september 2001 op Amerikaans grondgebied wordt berecht.

De openbaar aanklager wil tijdens het proces bewijzen dat Abu Gaith tot de vertrouwelingen van Osama bin Laden behoorde en mee aanslagen heeft gepland. Zo zullen de juryleden onder meer een foto te zien krijgen waarop vermoedelijk Abu Gaith te zien is, gezeten naast Al- Qaeda-leiders, waaronder Osama bin Laden, een dag na de aanslagen van 9/11. Ook zullen documenten aangehaald worden, die na de dood van bin Laden drie jaar geleden gevonden werden. (Belga/TV)

Op de eerste dag van de rechtszaak werd enkel het selectieproces voor de juryleden gestart. Het proces zelf, dat wellicht drie weken zal duren, begint woensdag. De vroegere woordvoerder van Al-Qaeda is het hoogstgeplaatste lid van de terreurgroep, dat sinds de aanvallen in New York en Washington van 11 september 2001 op Amerikaans grondgebied wordt berecht.De openbaar aanklager wil tijdens het proces bewijzen dat Abu Gaith tot de vertrouwelingen van Osama bin Laden behoorde en mee aanslagen heeft gepland. Zo zullen de juryleden onder meer een foto te zien krijgen waarop vermoedelijk Abu Gaith te zien is, gezeten naast Al- Qaeda-leiders, waaronder Osama bin Laden, een dag na de aanslagen van 9/11. Ook zullen documenten aangehaald worden, die na de dood van bin Laden drie jaar geleden gevonden werden. (Belga/TV)