Het proces tegen de negationistische Britse bisschop Richard Williamson in Duitsland gaat vrijdag van start. Williamson zelf zal volgens zijn advocaat niet aanwezig zijn.

Wiliamson had in een interview op de Zweedse televisie het bestaan van de gaskamers in de concentratiekampen van de nazi's ontkend.

Hij betoogde ook dat er onder het naziregime geen zes miljoen joden om het leven kwamen, maar slechts 300.000.

Het interview werd ook in Duitsland uitgezonden. In de Zuid-Duitse stad Regensburg moet hij zich voor de rechter verantwoorden wegens zijn uitspraken. Hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot rassenhaat.

De rechtbank had Williamson een minnelijke schikking van
12.000 euro voorgesteld, maar de bisschop weigerde dat bedrag te betalen. Daarop werd hij gedagvaard.

Het proces tegen de negationistische Britse bisschop Richard Williamson in Duitsland gaat vrijdag van start. Williamson zelf zal volgens zijn advocaat niet aanwezig zijn.Wiliamson had in een interview op de Zweedse televisie het bestaan van de gaskamers in de concentratiekampen van de nazi's ontkend. Hij betoogde ook dat er onder het naziregime geen zes miljoen joden om het leven kwamen, maar slechts 300.000.Het interview werd ook in Duitsland uitgezonden. In de Zuid-Duitse stad Regensburg moet hij zich voor de rechter verantwoorden wegens zijn uitspraken. Hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot rassenhaat.De rechtbank had Williamson een minnelijke schikking van 12.000 euro voorgesteld, maar de bisschop weigerde dat bedrag te betalen. Daarop werd hij gedagvaard.