De verdediging had tijdens het proces al verschillende keren aan rechter Peter Cahill gevraagd het proces stop te zetten, omdat er sprake zou zijn van juridische fouten. Maar er werd nooit op die vraag ingegaan. De advocaat van Chauvin stelt nu dat de rechter een verplaatsing van het proces naar een andere plaats dan Minneapolis heeft tegengehouden. Bovendien heeft Cahill nagelaten de jury voor de gehele duur van het proces volledig van de buitenwereld af te zonderen. Als gevolg daarvan werden de juryleden beïnvloed door de enorme media-aandacht die er voor de zaak bestond, zo klinkt het.

Daarnaast beschuldigt Nelson het openbaar ministerie van procedurefouten. Hij vindt ook dat de jury zich niet op de correcte manier heeft gedragen en de instructies voor de beraadslaging niet heeft opgevolgd.

De juryleden hadden Chauvin eind april schuldig bevonden aan de dood van George Floyd. Hij riskeert nu een celstraf van maximaal veertig jaar. De rechtbank van Minneapolis moet op 16 juni een beslissing nemen over de strafmaat.

De verdediging had tijdens het proces al verschillende keren aan rechter Peter Cahill gevraagd het proces stop te zetten, omdat er sprake zou zijn van juridische fouten. Maar er werd nooit op die vraag ingegaan. De advocaat van Chauvin stelt nu dat de rechter een verplaatsing van het proces naar een andere plaats dan Minneapolis heeft tegengehouden. Bovendien heeft Cahill nagelaten de jury voor de gehele duur van het proces volledig van de buitenwereld af te zonderen. Als gevolg daarvan werden de juryleden beïnvloed door de enorme media-aandacht die er voor de zaak bestond, zo klinkt het. Daarnaast beschuldigt Nelson het openbaar ministerie van procedurefouten. Hij vindt ook dat de jury zich niet op de correcte manier heeft gedragen en de instructies voor de beraadslaging niet heeft opgevolgd. De juryleden hadden Chauvin eind april schuldig bevonden aan de dood van George Floyd. Hij riskeert nu een celstraf van maximaal veertig jaar. De rechtbank van Minneapolis moet op 16 juni een beslissing nemen over de strafmaat.