De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende (CDA) en minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) zijn van mening dat prins Willem-Alexander commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB) moet blijven.

Bos heeft dat in een brief gemeld aan de Nederlandse Tweede Kamer, waar er ongenoegen is over die functie van de prins.

'De benoemingsperiode van de Prins van Oranje loopt af per juli 2010. Ik zie geen aanleiding om hierin voor de Prins of andere leden van de raad van commissarissen verandering aan te brengen,' zo schrijft Bos.

Willem-Alexander werd in 1998 bij de bank benoemd omdat hij zich als toekomstige koning op allerlei gebieden moest kunnen 'oriënteren'. Om die reden moet hij dan ook aanblijven als commissaris, menen Bos en Balkenende.

De Tweede Kamer is het niet eens met Bos, zo bleek enkele weken geleden toen premier Balkenende aangaf geen problemen te hebben met de kroonprins als DNB-commissaris.

Elsevier

De Nederlandse premier Jan Peter Balkenende (CDA) en minister van Financiën Wouter Bos (PvdA) zijn van mening dat prins Willem-Alexander commissaris bij De Nederlandsche Bank (DNB) moet blijven. Bos heeft dat in een brief gemeld aan de Nederlandse Tweede Kamer, waar er ongenoegen is over die functie van de prins.'De benoemingsperiode van de Prins van Oranje loopt af per juli 2010. Ik zie geen aanleiding om hierin voor de Prins of andere leden van de raad van commissarissen verandering aan te brengen,' zo schrijft Bos.Willem-Alexander werd in 1998 bij de bank benoemd omdat hij zich als toekomstige koning op allerlei gebieden moest kunnen 'oriënteren'. Om die reden moet hij dan ook aanblijven als commissaris, menen Bos en Balkenende.De Tweede Kamer is het niet eens met Bos, zo bleek enkele weken geleden toen premier Balkenende aangaf geen problemen te hebben met de kroonprins als DNB-commissaris.Elsevier