Presidentskandidaat Perry slaat mal figuur tijdens tv-debat (video)

© Reuters

Republikeins presidentskandidaat Rick Perry kan zich tijdens een live tv-debat niet meer herinneren welke 3 federale agentschappen hij nu weer wil sluiten.

De Republikeinse presidentskandidaat Rick Perry heeft tijdens een televisiedebat een mal figuur geslagen. Toen hij aankondigde dat hij drie federale agentschappen wil afschaffen, kon hij er maar twee benoemen. Waarop een pijnlijke “Oops” volgde. “Ik wil het agentschap van Onderwijs afschaffen, dat van Handel, en dat van … Wat was het derde ook alweer?”, luidde het tijdens het livedebat met de acht Republikeinse presidentskandidaten op CNBC. Na nog enkele pogingen moest Perry met een “Oops” toegeven dat hij niet op het derde agentschap kon komen.
Het publiek in de studio begon te lachen en ook op de microblogsite Twitter bleef het hoongelach niet uit. De gouverneur van Texas maakte tijdens vorige debatten al wel vaker een slechte indruk.

Politieke commentatoren plaatsen al langer vraagtekens bij zijn kansen om de partijnominatie in de wacht te slepen. Wat later in het debat liet Perry alsnog weten dat hij als derde agentschap dat van energie zou afschaffen. (Belga/INM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bekijk een stukje van de live tv-uitzending:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content