Zaterdagochtend dreven speciale eenheden van de Oekraïense politie een betoging met geweld uiteen. Volgens de oppositie raakten toen tientallen betogers gewond en vonden er ook heel wat arrestaties plaats.

President Viktor Janoekovitsj heeft in een mededeling op zijn website beloofd een onderzoek te laten doen naar het geweld tijdens de betoging in Kiev.

Zondag opnieuw betoging

De oppositie van haar kant roept haar aanhangers op zondag massaal de straat op te gaan in Kiev, om er opnieuw het vertrek te eisen van president Viktor Janoekovitsj. De pro-Europese manifestanten pikken het niet dat die de EU de rug heeft toegekeerd. (Belga/BO)

Zaterdagochtend dreven speciale eenheden van de Oekraïense politie een betoging met geweld uiteen. Volgens de oppositie raakten toen tientallen betogers gewond en vonden er ook heel wat arrestaties plaats. President Viktor Janoekovitsj heeft in een mededeling op zijn website beloofd een onderzoek te laten doen naar het geweld tijdens de betoging in Kiev.Zondag opnieuw betogingDe oppositie van haar kant roept haar aanhangers op zondag massaal de straat op te gaan in Kiev, om er opnieuw het vertrek te eisen van president Viktor Janoekovitsj. De pro-Europese manifestanten pikken het niet dat die de EU de rug heeft toegekeerd. (Belga/BO)