In september heeft het regime in Pyongyang zijn zesde en meest krachtige atoomproef uitgevoerd. Daarnaast lanceerde Noord-Korea ook verschillende ballistische langeafstandsraketten, die de Amerikaanse kust kunnen bereiken. Daardoor gingen in Zuid-Korea stemmen op om zelf ook kernwapens te ontwikkelen, omdat veiligheid door de alliantie met de Verenigde Staten niet meer verzekerd zou zijn.

President Moon ging daar woensdag in het Zuid-Koreaanse parlement tegenin en benadrukte hij dat hij geen nucleaire wapens wil ontwikkelen. Het beleid van Zuid-Korea 'is gebaseerd op de gezamenlijke verklaring van denuclearisatie van het Koreaanse schierland' uit 1992, luidde het.

In september heeft het regime in Pyongyang zijn zesde en meest krachtige atoomproef uitgevoerd. Daarnaast lanceerde Noord-Korea ook verschillende ballistische langeafstandsraketten, die de Amerikaanse kust kunnen bereiken. Daardoor gingen in Zuid-Korea stemmen op om zelf ook kernwapens te ontwikkelen, omdat veiligheid door de alliantie met de Verenigde Staten niet meer verzekerd zou zijn. President Moon ging daar woensdag in het Zuid-Koreaanse parlement tegenin en benadrukte hij dat hij geen nucleaire wapens wil ontwikkelen. Het beleid van Zuid-Korea 'is gebaseerd op de gezamenlijke verklaring van denuclearisatie van het Koreaanse schierland' uit 1992, luidde het.