De interimregering in Kirgizië overweegt de uit de hoofdstad Bisjkek verdreven president Koermanbek Bakijev op te laten pakken.

Hij zou dan terecht moeten staan voor de dood van 81 mensen die bij de volksopstand tegen zijn bewind zijn omgekomen.

Dat heeft Roza Otoenbajeva, de leidster van de interimrereging, gezegd, zo meldt de Nederlandse Volkskrant.

Otoenbajeva benadrukte dat haar regering geen geweld tegen Bakijev zal gebruiken.

VerenigdeNaties

Bakijev zelf heeft intussen herhaald dat hij niet zal aftreden en dat pogingen hem te vermoorden 'Kirgizië in bloed zullen doen verdrinken'.

De verdreven president zei maandag aan journalisten dat hij de Verenigde Naties heeft gevraagd blauwhelmen naar het Centraal-Aziatische land te sturen.

Bakijev heeft de Verenigde Naties ook gevraagd een commissie op te richten om de opstand van vorige week te onderzoeken.

De interimregering in Kirgizië overweegt de uit de hoofdstad Bisjkek verdreven president Koermanbek Bakijev op te laten pakken.Hij zou dan terecht moeten staan voor de dood van 81 mensen die bij de volksopstand tegen zijn bewind zijn omgekomen. Dat heeft Roza Otoenbajeva, de leidster van de interimrereging, gezegd, zo meldt de Nederlandse Volkskrant. Otoenbajeva benadrukte dat haar regering geen geweld tegen Bakijev zal gebruiken. VerenigdeNatiesBakijev zelf heeft intussen herhaald dat hij niet zal aftreden en dat pogingen hem te vermoorden 'Kirgizië in bloed zullen doen verdrinken'. De verdreven president zei maandag aan journalisten dat hij de Verenigde Naties heeft gevraagd blauwhelmen naar het Centraal-Aziatische land te sturen. Bakijev heeft de Verenigde Naties ook gevraagd een commissie op te richten om de opstand van vorige week te onderzoeken.