Het paleis van de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh is getroffen door granaten. Daarbij zijn de president, de premier, de voorzitter van het parlement en verschillende andere politici gewond geraakt.

Dat melden verschillende internationale media. Vier leden van de presidentiële garde werden gedood.

Zware gevechtenIn Sanaa braken vrijdag opnieuw zware gevechten uit tussen troepen van Saleh en aanhangers van de machtige stamleider sjeik Sadek al-Ahmar. De gevechten braken uit nabij de residentie van Al-Ahmad in de wijk Al-Hassaba.

Het geweld in Sanaa, dat al aan tientallen mensen het leven heeft gekost, brak uit nadat Salah eind mei een door een internationale bemiddeling bereikt compromis voor de derde opeenvolgende keer naast zich neerlegde, door te weigeren afstand te doen van de macht.

Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (KVDA)

Het paleis van de Jemenitische president Ali Abdullah Saleh is getroffen door granaten. Daarbij zijn de president, de premier, de voorzitter van het parlement en verschillende andere politici gewond geraakt. Dat melden verschillende internationale media. Vier leden van de presidentiële garde werden gedood. Zware gevechtenIn Sanaa braken vrijdag opnieuw zware gevechten uit tussen troepen van Saleh en aanhangers van de machtige stamleider sjeik Sadek al-Ahmar. De gevechten braken uit nabij de residentie van Al-Ahmad in de wijk Al-Hassaba. Het geweld in Sanaa, dat al aan tientallen mensen het leven heeft gekost, brak uit nadat Salah eind mei een door een internationale bemiddeling bereikt compromis voor de derde opeenvolgende keer naast zich neerlegde, door te weigeren afstand te doen van de macht. Tegen het bewind van Saleh, die al meer dan 30 jaar aan de macht is, wordt al maandenlang geprotesteerd in Jemen. (KVDA)