Diarra gaf geen uitleg bij zijn ontslag.

Maandagnacht werd Diarra gearresteerd door militairen. Dat zou gebeurd zijn in opdracht van kapitein Amadou Haya Sanogo, die in maart aan het hoofd stond van een coup.

Diarra werd opgepakt in zijn woonst in Bamako door een twintigtal militairen. Hij zou naar een militaire basis zijn gebracht.

Sanogo pleegde in maart een coup tegen het regime van president Amadou Toumani Touré, waarna grote delen van het land in handen vielen van gewapende islamisten. Sanogo moest de macht na enkele weken overdragen aan een burgerregering, maar bleef invloedrijk. (Belga/TE)

Diarra gaf geen uitleg bij zijn ontslag. Maandagnacht werd Diarra gearresteerd door militairen. Dat zou gebeurd zijn in opdracht van kapitein Amadou Haya Sanogo, die in maart aan het hoofd stond van een coup. Diarra werd opgepakt in zijn woonst in Bamako door een twintigtal militairen. Hij zou naar een militaire basis zijn gebracht. Sanogo pleegde in maart een coup tegen het regime van president Amadou Toumani Touré, waarna grote delen van het land in handen vielen van gewapende islamisten. Sanogo moest de macht na enkele weken overdragen aan een burgerregering, maar bleef invloedrijk. (Belga/TE)