Het land verkeert in een politieke impasse. Bij de parlementsverkiezingen van 20 december haalde geen enkele partij een overtuigende meerderheid en de coalitiegesprekken verlopen erg moeizaam.

"Het meest waarschijnlijke is dat er op 26 juni nieuwe verkiezingen zullen komen", zei Mariano Rajoy tijdens een onderhoud met de Britse premier David Cameron, zonder te beseffen dat de wereld meeluisterde.

Eerst was de conservatieve partij van Rajoy aan zet voor de vorming van een nieuwe regering. Sinds begin deze maand heeft de Spaanse koning socialist Pedro Sanchez aangeduid als formateur. Die was donderdagavond dan ook allerminst opgezet met de uitlatingen van Rajoy. Sanchez blijft nog steeds van plan om op 2 maart te proberen een regering in het zadel te krijgen.

(Belga/RR)

Het land verkeert in een politieke impasse. Bij de parlementsverkiezingen van 20 december haalde geen enkele partij een overtuigende meerderheid en de coalitiegesprekken verlopen erg moeizaam. "Het meest waarschijnlijke is dat er op 26 juni nieuwe verkiezingen zullen komen", zei Mariano Rajoy tijdens een onderhoud met de Britse premier David Cameron, zonder te beseffen dat de wereld meeluisterde. Eerst was de conservatieve partij van Rajoy aan zet voor de vorming van een nieuwe regering. Sinds begin deze maand heeft de Spaanse koning socialist Pedro Sanchez aangeduid als formateur. Die was donderdagavond dan ook allerminst opgezet met de uitlatingen van Rajoy. Sanchez blijft nog steeds van plan om op 2 maart te proberen een regering in het zadel te krijgen.(Belga/RR)