Italië heeft geen financiële hulp nodig om de huidige schuldencrisis te weerstaan. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Monti gezegd in een interview met de Duitse radiozender ARD.

Ook in de toekomst heeft Rome geen steun nodig van het Europese noodfonds, zegt de Italiaanse eerste minister. Monti benadrukte dat zijn land niet vatbaar is voor de Europese schuldencrisis en de financiële problemen in Spanje.

Discipline

Monti riep de financiële markten op zich "niet te laten leiden door clichés en vooroordelen".

Hij begrijpt dat men Italië vroeger een ongedisciplineerd land vond. "Nu echter is ons land meer gedisciplineerd dan andere Europese landen." (Belga/TV)

Italië heeft geen financiële hulp nodig om de huidige schuldencrisis te weerstaan. Dat heeft de Italiaanse premier Mario Monti gezegd in een interview met de Duitse radiozender ARD. Ook in de toekomst heeft Rome geen steun nodig van het Europese noodfonds, zegt de Italiaanse eerste minister. Monti benadrukte dat zijn land niet vatbaar is voor de Europese schuldencrisis en de financiële problemen in Spanje.Discipline Monti riep de financiële markten op zich "niet te laten leiden door clichés en vooroordelen". Hij begrijpt dat men Italië vroeger een ongedisciplineerd land vond. "Nu echter is ons land meer gedisciplineerd dan andere Europese landen." (Belga/TV)