Premier Michel noemt uitspraken Turkse president "absurd"

16/11/16 om 19:54 - Bijgewerkt om 19:53

Bron: Belga

"De uitspraken van de Turkse president zijn absurd". Met die duidelijke taal zet premier Charles Michel zich af tegen de beschuldiging van president Recep Tayyip Erdogan.

Premier Michel noemt uitspraken Turkse president "absurd"

Charles Michel © Belga

Volgens Erdogan is ons land een belangrijk centrum voor aanhangers van de verboden Koerdische beweging PKK, en ook een centrum voor aanhangers van Fethullah Gülen, de geestelijke die volgens Ankara verantwoordelijk was voor de mislukte staatsgreep van afgelopen zomer. Dat Gülen verantwoordelijk zou zijn voor de poging tot staatstgreep liet ook Frans Timmermans, eerste ondervoorzitter van de Europese Commissie, onlangs uitschijnen in een interview met Knack.

Behalve absurd noemt premier Michel de uitspraken ook "leugenachtig" en "lasterlijk". "België is een rechtsstaat en het is niet netjes dergelijke verklaringen af te leggen over een land dat ook op een kritieke manier de gevolgen van terrorisme heeft ondergaan", aldus nog de eerste minister. Michel herinnert eraan dat hij in het parlement reeds heeft verklaard dat "België niet zou tolereren dat de Turkse regering zijn interne conflicten naar België zou exporteren".

Onze partners