'De premier heeft altijd het beste voorgehad met de koninklijke familie en dus, om zoveel mogelijk familieleden bij de uitvaart te laten zijn, woont hij de ceremonie niet bij', laat een woordvoerder van Johnson weten aan Britse media.

De Britse premier betuigde vrijdag al eer aan Philip, die op 99-jarige leeftijd overleed. Het land zal samen rouwen met de koninklijke familie en de koningin, zei hij.

De hertog van Edinburgh en echtgenoot van koningin Elizabeth wordt volgende week zaterdag begraven. De koningin heeft een periode van nationale rouw afgekondigd tot aan de uitvaart. De familie zelf zal een rouwperiode van twee weken in acht nemen.

'De premier heeft altijd het beste voorgehad met de koninklijke familie en dus, om zoveel mogelijk familieleden bij de uitvaart te laten zijn, woont hij de ceremonie niet bij', laat een woordvoerder van Johnson weten aan Britse media. De Britse premier betuigde vrijdag al eer aan Philip, die op 99-jarige leeftijd overleed. Het land zal samen rouwen met de koninklijke familie en de koningin, zei hij. De hertog van Edinburgh en echtgenoot van koningin Elizabeth wordt volgende week zaterdag begraven. De koningin heeft een periode van nationale rouw afgekondigd tot aan de uitvaart. De familie zelf zal een rouwperiode van twee weken in acht nemen.