Saad Hariri verklaarde op de Libanese televisiezender Future TV, waarvan hij eigenaar is, echter niet wanneer hij naar huis land terugkeert. Hij wordt niet tegen zijn wil in Saoedi-Arabië vastgehouden, zei Hariri zondag in Riyad. 'Als ik morgen wil reizen, kan ik dat'.

De soenniet Hariri had begin november vanuit Saoedi-Arabië, warmee hij nauwe banden heeft, zijn ontslag bekendgemaakt. Daarmee lokte hij speculaties uit dat de regionale macht hem tot die beslissing had gedwongen, om spanningen met de door Iran gesteunde sjiitische Hezbollah te creëren. Saoedi-Arabië en Iran zijn aartsvijanden.

Hariri wees zondag opnieuw met beschuldigende vinger naar Hezbollah en Iran. Teheran bemoeit zich te veel met aangelegenheden van de Arabische wereld. Dat moet stoppen, zei hij.

Het ontslag van de premier is nog niet officieel geaccepteerd door de Libanese president Michel Aoun. Aoun verklaarde dat hij vooraleer in te stemmen met het ontslag eerst de premier wil ontmoeten en de zaak met hem wil bespreken.

Saad Hariri verklaarde op de Libanese televisiezender Future TV, waarvan hij eigenaar is, echter niet wanneer hij naar huis land terugkeert. Hij wordt niet tegen zijn wil in Saoedi-Arabië vastgehouden, zei Hariri zondag in Riyad. 'Als ik morgen wil reizen, kan ik dat'.De soenniet Hariri had begin november vanuit Saoedi-Arabië, warmee hij nauwe banden heeft, zijn ontslag bekendgemaakt. Daarmee lokte hij speculaties uit dat de regionale macht hem tot die beslissing had gedwongen, om spanningen met de door Iran gesteunde sjiitische Hezbollah te creëren. Saoedi-Arabië en Iran zijn aartsvijanden. Hariri wees zondag opnieuw met beschuldigende vinger naar Hezbollah en Iran. Teheran bemoeit zich te veel met aangelegenheden van de Arabische wereld. Dat moet stoppen, zei hij.Het ontslag van de premier is nog niet officieel geaccepteerd door de Libanese president Michel Aoun. Aoun verklaarde dat hij vooraleer in te stemmen met het ontslag eerst de premier wil ontmoeten en de zaak met hem wil bespreken.