Een Turks legervliegtuig met twee piloten aan boord verdween eerder vandaag van de Turkse radar. Volgens Turkse media zou de Turkse premier Erdogan verklaard hebben aan de krant Hürriyet dat de piloten nog in leven zijn. Damascus zou ook zijn excuses overgemaakt hebben voor de crash.

Op een persconferentie in Istanboel ontkende Erdogan nu de berichten van de krant Hürriyet als zou hij gezegd hebben dat Syrië toegegeven had het vliegtuig neergehaald te hebben en dat Damascus zich hiervoor heeft verontschuldigd. "Ik heb helemaal niet zo'n informatie ontvangen", zei hij. Vragen over waarom het vliegtuig zo dicht bij de Syrische kust vloog, weigerde hij te beantwoorden. Volgens de krant Zaman vloog het vliegtuig amper 12 kilometer van de Syrische kust toen het van de radar verdween.

Het F4-gevechtstoestel dat om 10.30 uur (lokale tijd) was opgestegen op de militaire luchthaven van Malatya, in het zuidoosten van Turkije, verloor het contact met de radar en de radio van de thuisbasis, toen het over de Middellandse Zee ten westen van de Syrische kust vloog.
Verzuurde relaties
De relaties tussen Turkije en Syrië waren in het verleden goed, maar verslechterden sterk sinds de bevolking in maart 2011 in opstand kwam tegen het bewind van president Bashar al-Assad. Sinds het uitbreken van het geweld biedt Turkije al onderdak aan 32.000 vluchtelingen. (Belga/INM)

Een Turks legervliegtuig met twee piloten aan boord verdween eerder vandaag van de Turkse radar. Volgens Turkse media zou de Turkse premier Erdogan verklaard hebben aan de krant Hürriyet dat de piloten nog in leven zijn. Damascus zou ook zijn excuses overgemaakt hebben voor de crash. Op een persconferentie in Istanboel ontkende Erdogan nu de berichten van de krant Hürriyet als zou hij gezegd hebben dat Syrië toegegeven had het vliegtuig neergehaald te hebben en dat Damascus zich hiervoor heeft verontschuldigd. "Ik heb helemaal niet zo'n informatie ontvangen", zei hij. Vragen over waarom het vliegtuig zo dicht bij de Syrische kust vloog, weigerde hij te beantwoorden. Volgens de krant Zaman vloog het vliegtuig amper 12 kilometer van de Syrische kust toen het van de radar verdween. Het F4-gevechtstoestel dat om 10.30 uur (lokale tijd) was opgestegen op de militaire luchthaven van Malatya, in het zuidoosten van Turkije, verloor het contact met de radar en de radio van de thuisbasis, toen het over de Middellandse Zee ten westen van de Syrische kust vloog. Verzuurde relaties De relaties tussen Turkije en Syrië waren in het verleden goed, maar verslechterden sterk sinds de bevolking in maart 2011 in opstand kwam tegen het bewind van president Bashar al-Assad. Sinds het uitbreken van het geweld biedt Turkije al onderdak aan 32.000 vluchtelingen. (Belga/INM)