Naar gelang het standpunt van de beschouwer zijn deze verkiezingen "cruciaal" -voor de toekomst van de euro- dan wel "overbodig", aangezien de belangrijkste broekriembeslissingen voor de slabakkende Portugese economie al door de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank zijn genomen.

Volgens de jongste opiniepeilingen zou de socialistische partij van premier José Socrates een flinke nederlaag leiden en zou de liberale PSD van Pedro Passos Coelho het meest in de gunst van de ongeveer 9,6 miljoen kiezers liggen. Samen met het conservatieve CDS zou de PSD over een absolute meerderheid kunnen beschikken.

De nieuwe regering moet al in juli de met een hulppakket van 78 miljard euro verbonden besparingen in gang zetten. (Belga)

Naar gelang het standpunt van de beschouwer zijn deze verkiezingen "cruciaal" -voor de toekomst van de euro- dan wel "overbodig", aangezien de belangrijkste broekriembeslissingen voor de slabakkende Portugese economie al door de Europese Unie, het IMF en de Europese Centrale Bank zijn genomen. Volgens de jongste opiniepeilingen zou de socialistische partij van premier José Socrates een flinke nederlaag leiden en zou de liberale PSD van Pedro Passos Coelho het meest in de gunst van de ongeveer 9,6 miljoen kiezers liggen. Samen met het conservatieve CDS zou de PSD over een absolute meerderheid kunnen beschikken. De nieuwe regering moet al in juli de met een hulppakket van 78 miljard euro verbonden besparingen in gang zetten. (Belga)