Met meer dan 98 procent van de stemmen in alle kiesdistricten geteld, kan Costa rekenen op de steun van bijna 37 procent van de kiezers. De conservatieve sociaaldemocratische partij heeft de PS inmiddels al gefeliciteerd met de overwinning.

De verhoopte absolute meerderheid haalden de socialisten naar alle waarschijnlijkheid niet binnen. Costa zal daarom op zoek moeten gaan naar regeringspartners. De voorbije regeerperiode werkte Costa samen met twee extreemlinkse partijen: het Linkse Blok (BE) en de Communisten (CDU). Die coalitie krijgt opnieuw een meerderheid en zou dus voortgezet kunnen worden.

De grootste oppositiepartij, het centrumrechtse SPD, haalde krap 30 procent van de stemmen. Portugal is een van de weinige landen in Europa waar rechts-populistische partijen geen rol van betekenis spelen.

Met meer dan 98 procent van de stemmen in alle kiesdistricten geteld, kan Costa rekenen op de steun van bijna 37 procent van de kiezers. De conservatieve sociaaldemocratische partij heeft de PS inmiddels al gefeliciteerd met de overwinning.De verhoopte absolute meerderheid haalden de socialisten naar alle waarschijnlijkheid niet binnen. Costa zal daarom op zoek moeten gaan naar regeringspartners. De voorbije regeerperiode werkte Costa samen met twee extreemlinkse partijen: het Linkse Blok (BE) en de Communisten (CDU). Die coalitie krijgt opnieuw een meerderheid en zou dus voortgezet kunnen worden.De grootste oppositiepartij, het centrumrechtse SPD, haalde krap 30 procent van de stemmen. Portugal is een van de weinige landen in Europa waar rechts-populistische partijen geen rol van betekenis spelen.