Met nagenoeg alle stemmen geteld staat hij op 61,6 procent van de stemmen. Op de tweede plaats komt het socialistische ex-europarlementslid Ana Gomes, op de derde plaats de extreemrechtse kandidaat André Ventura.

De 72-jarige Rebelo de Sousa, een gematigde conservatief, kan met zijn absolute meerderheid een tweede ronde vermijden.

Er was zondag een goede opkomst voor de verkiezingen. Aan veel stembureaus stonden lange wachtrijen. Portugal wordt nochtans hard getroffen door de coronacrisis. In de strijd tegen het coronavirus is een algemene lockdown van kracht. De Portugezen moeten verplicht thuisblijven, maar voor de verkiezingen werd een uitzondering gemaakt.

Als de prognoses kloppen, kan Rebelo de Sousa aan een tweede ambtstermijn van vijf jaar beginnen. De president in Portugal heeft geen uitvoerende bevoegdheden, maar treedt op als scheidsrechter in geval van een politieke crisis.

Met nagenoeg alle stemmen geteld staat hij op 61,6 procent van de stemmen. Op de tweede plaats komt het socialistische ex-europarlementslid Ana Gomes, op de derde plaats de extreemrechtse kandidaat André Ventura.De 72-jarige Rebelo de Sousa, een gematigde conservatief, kan met zijn absolute meerderheid een tweede ronde vermijden. Er was zondag een goede opkomst voor de verkiezingen. Aan veel stembureaus stonden lange wachtrijen. Portugal wordt nochtans hard getroffen door de coronacrisis. In de strijd tegen het coronavirus is een algemene lockdown van kracht. De Portugezen moeten verplicht thuisblijven, maar voor de verkiezingen werd een uitzondering gemaakt. Als de prognoses kloppen, kan Rebelo de Sousa aan een tweede ambtstermijn van vijf jaar beginnen. De president in Portugal heeft geen uitvoerende bevoegdheden, maar treedt op als scheidsrechter in geval van een politieke crisis.