Dat hebben de Portugese veiligheidsdiensten gemeld. Het is nog niet zeker dat het om een authentiek IS-bericht gaat.

"De nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen, ook in de luchthavens" nadat de inlichtingendiensten op de hoogte werden gebracht van het bericht, aldus de secretaris-generaal van de interne veiligheidsdiensten volgens het persagentschap Lusa.

Het bericht, dat dinsdag op de sociale media werd toegeschreven aan IS, noemt Lissabon als een mogelijk doelwit. Het werd nog niet officieel geverifieerd, maar wordt volgens de lokale krant Expresso ernstig genomen door de autoriteiten. Het dreigingsniveau in Portugal blijft wel op niveau 3 staan, op een schaal van 5.

Eind januari had een Luxemburgse jihadist die afkomstig is uit Portugal al in een video, die door IS verspreid werd, bedreigingen geuit tegenover Portugal en Spanje, aldus de Portugese autoriteiten. In de video verklaarde hij dat IS al-Andalus wil herstellen en noemt hij de Spaanse steden Toledo en Córdoba als doelwitten. Al-Andalus is de naam van de regio's op het Iberische schiereiland die tussen de 8ste en 15de eeuw gecontroleerd werden door moslims.

(Belga/RR)

Dat hebben de Portugese veiligheidsdiensten gemeld. Het is nog niet zeker dat het om een authentiek IS-bericht gaat."De nodige veiligheidsmaatregelen zijn genomen, ook in de luchthavens" nadat de inlichtingendiensten op de hoogte werden gebracht van het bericht, aldus de secretaris-generaal van de interne veiligheidsdiensten volgens het persagentschap Lusa. Het bericht, dat dinsdag op de sociale media werd toegeschreven aan IS, noemt Lissabon als een mogelijk doelwit. Het werd nog niet officieel geverifieerd, maar wordt volgens de lokale krant Expresso ernstig genomen door de autoriteiten. Het dreigingsniveau in Portugal blijft wel op niveau 3 staan, op een schaal van 5. Eind januari had een Luxemburgse jihadist die afkomstig is uit Portugal al in een video, die door IS verspreid werd, bedreigingen geuit tegenover Portugal en Spanje, aldus de Portugese autoriteiten. In de video verklaarde hij dat IS al-Andalus wil herstellen en noemt hij de Spaanse steden Toledo en Córdoba als doelwitten. Al-Andalus is de naam van de regio's op het Iberische schiereiland die tussen de 8ste en 15de eeuw gecontroleerd werden door moslims. (Belga/RR)